browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Decalogul Pariorului

Posted by on June 14, 2010

1. Luati in considerare istoricul intalnirilor. Nu de putine ori se intampla ca acest amanunt sa aiba o mare importanta in economia jocului. S-a constatat ca, indiferent de pozitia din clasament, sunt echipe care nu pot trece de adversari ce ani de zile le-au facut zile fripte.

2. Evitati cotele mici pe cat posibil, mai ales cea mai mica cota dintr-un set de meciuri (etapa). Daca urmariti cu atentie, cotele mici dau mare bataie de cap pariorilor si nu de putine ori, ce-a mai mica cota dintr-un set de meciuri al unui campionat se dovedeste a fi pacaleala.

3. Evitati meciurile de cupa, indiferent de valoarea echipelor angrenate in joc. Se stie ca in multe campionate tari din Europa, echipele de top nu se inghesuie la cupa, oricare ar fi ea. In Italia de exemplu, rareori se intampla sa vedeti echipe de top angrenate in semifinale si finale. In Anglia, Cupa Angliei are o semnificatie aparte (finala se joaca pe Wembley in prezenta reprezentantilor casei regale) si aici apar echipele de top in finala. Si nu in ultimul rand, meciurile de cupa nu pot fi tratate ca cele din campionat, nefiind valabila nici o analiza oricat de pertinenta ar vrea sa fie ea.

4. Jucati numai meciurile cu miza reala (pentru ocuparea unui loc pe podium in sperata prinderii a unei cupe europene sau castigarea campionatului sau evitarea retrogradarii). Aici analiza trebuie facuta foarte atent urmarind meciurile ce urmeaza a fi disputate in etapele viitoare. Numai asa ne facem o idee (cel putin teoretica ) a strategiei echipelor ce urmeaza a se confrunta pe teren.

5. O echipa aflata in prima parte a campionatului ce prin linia de clasament dovedeste un joc echilibrat, nu pierde trei meciuri la rand in proportie de 85%, indiferent daca al treilea meci il joaca acasa sau in deplasare.
Rareori se intampla ca o echipa puternica sa piarda de trei ori la rand. Mai ales cele aflate in campionatele puternice. Sa nu uitam ca, in aceste campionate, echipele au un statut de inalt profesionalism si nu-si permit sa piarda mai ales in fata suporterilor.

6. Evitati meciurile dintre echipele din prima parte a clasamentului cu cele aflate in mare suferinta din subsolul clasamentului mai ales spre sfarsitul campionatului. Nu de putine ori, echipele mici cu “foame” de puncte, au incurcat socotelile echipelor mari care trateaza cu usurinta poate aceste meciuri.

7. Echipele din prima parte a clasamentului ce au pierdut acasa, au sanse mari sa recupereze punctele pierdute in urmatorul meci in deplasare, mai ales daca joaca cu o echipa slaba sau fara interes fata de campionat (nici nu retrogradeaza nici nu are sanse sa termine pe un loc fruntas).

8. Echipele mai slabe ce dau un tun in deplasare si bat, facand mare “deranj” in biletele pariorilor, vor pierde in proportie de 80% acasa impotriva unor echipe puternice.
Foarte periculoase s-au dovedit acele meciuri “sigure” dintre echipele de top si cele din zona de suferinta. Atentie mare la echipele ce au dovedit tenacitate in meciurile din deplasare!. In multe cazuri intalnim asa numitele “echipe de deplasare” ce se simt mai bine “afara”.

9. Pentru cei ce joaca la “gol marcat” de urmarit echipele care nu au marcat de cateva meciuri. Sansa sa marcheze in urmatorul meci este foarte mare, indiferent de locatie. La acest tip de pariu trebuie luat in consideratie starea de sanatate a jucatorilor (mai ales cei din atac), suspendari, cat de slaba e aparatrea adversarilor etc.

10. O mare importanta in analiza unui meci are luarea in consideratie a conditiilor de joc. Este vorba mai ales de echipele din nordul Europei ce au parte de vreme ploioasa, frig, teren inghetat chiar (vezi campionatul Rusiei si din tarile nordice) mai ales toamna spre iarna. Toate aceste inpedimente pot influenta jocul ambelor echipe, poriorii facand uz de informatii despre “carantina” jucatorilor (raceala, gripa etc) precum si de informatiile privind vremea de pe site-urile specializate. Informatii importante, de loc de neglijat dupa parerea mea.

One Response to Decalogul Pariorului

  1. laurentiu

    foarte tare asta, cred ca decalogul asta este foarte, numai nu stiu cati il respecta