browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Under 2.5 Goluri

Posted by on September 23, 2010

Am promis ca vom vorbi despre o modalitate de pariere des – intalnita si anume sub 2.5 goluri (acest pariu il vom numi in continuare under 2.5, fiind expresia acceptata si utilizata de catre pariori). Cateva definitii, unele intr-o traducere relativa, pe care le putem gasi la diferitele agentii de pariuri online:

2.5 goluri pe linie – Dacă in meci se marcheaza 2 goluri sau mai putin, pariurile “SUB” sunt câştigătoare, iar pariurile “PESTE” sunt pierzatoare. Dacă in meci se marcheaza 3 goluri sau mai mult, pariurile “SUB” sunt pierzatoare, iar pariurile “PESTE” sunt castigatoare. (10bet). O definitie putin complicata, care se refera la ambele variante (atat sub 2.5 goluri cat si peste 2.5 goluri) si introduce notiunea de “linie” care nu este specifica stilului european. Sub: 0,1,2 goluri, Peste: 3,4,5 (s.a.md.) goluri.

“Peste/Sub” este atunci cand este posibil sa pariati pe rezultatul unui meci sau eveniment virtual, definit de agentie, care este parte al unui meci sau eveniment organizat oficial. Pariul este valid pentru finalul evenimentului, daca nimic nu confirma contrariul. (Unibet).

O definitie inconsistenta care pune accent pe evenimentul de pariat, fara a preciza clar care este momentul validarii. Acesta definitie, prin formularea ei lasa loc de interpretari si are lacune (este foarte greu pentru un parior sa controleze exactitatea unui eveniment virtual oferit de catre casa de pariuri) iar “confirmarea contrariului” este alta notiune discutabila cu care opereaza agentia.

Sub/Peste – Un pariu pe un numar mai mic ori mai mare de goluri sau puncte decat oferta agentiei de pariuri (Jetbull). O alta definitie larga, ce se refera la numarul total de goluri/puncte pe care casa de pariuri il ofera pentru un meci ori eveniment (spre exemplu, aici sunt cuprinse atat categorii gen under/over 0.5, 1.5 goluri etc. dar si numar ghemurilor de tenis intr-un meci, al punctelor al un meci de baschet etc.)

Sub/Peste – Acesta nu este un pariu pe rezultatul jocului ci pe numarul total de goluri marcate. Nu conteaza care echipa marcheaza golurile (Bet-at-home). O definitie la obiect pentru aceasta notiune.

Pentru traderi, aceasta modalitate este foarte potivita, tranzactiile pe aceste piete fiind consistente. Asta datorita faptului ca, pentru under 2.5, cota incepe sa scada din primele minute ale inceputului de meci (bineinteles – in lipsa unui gol marcat prematur). Exista foarte multe materiale care explica sistemul de tranzactionare, betortrade.com fiind un bun punct de plecare pentru cei care vor sa inteleaga detaliile.

Totusi, singura intrebare ce revine obsesiv este legata de alegerea meciului la care pariem under 2.5 goluri. Care sunt campionatele, care sunt echipele, care sunt meciurile potrivite pentru acest sistem?

Este cunoscut faptul ca nicio echipa nu va face doar meciuri in care se vor marca sub 2.5 goluri. Dar o echipa, cunoscuta pentru stilul defensiv, poate face suficient de multe meciuri consecutive in care numarul de goluri sa fie peste 2.5, serie ce poate desfinta si o banca destul de consistenta a unui parior experimentat.

De fiecare data cand aleg un meci de under 2.5, iau in considerare urmatorii factori:

→ forma echipelor/ trendul numarului de goluri marcate. De cele mai multe ori joc impotriva acestui trend.
→ tipul antrenorului si importanta jocului, prezenta/absenta unor jucatori cheie.
→ statistica/ istoricul recent al intalnirilor intre cele doua echipe.
→ conditiile de joc: aici includ orice informatie utila gen starea vremii, starea terenului, gradul de ocupare a stadionului precum si arbitrul (cunoscut fiind ca un arbitru care are tendinta sa fluiere orice abatere poate “fragmenta” foarte usor jocul).

Comments are closed.